Szervezeti kiberbiztonsági terv létrehozása

Ez a kézikönyv egy egyszerű célt szem előtt tartva íródott: hogy segítsen civil társadalmi szervezetének egy érthető és megvalósítható kiberbiztonsági tervet kidolgozni. Egy jól kidolgozott és frissített szervezeti biztonsági terv biztonságban tarthatja és hatékonyabbá teheti Önt azáltal, hogy nyugalmat biztosít a szervezete fontos napi munkájára való összpontosításhoz. Ha még nem tette meg, szánjon egy percet a Kézikönyv bevezetőjének elolvasására, hogy megismerje a biztonsági terveket, és megtudja, miért kell ilyennel rendelkeznie szervezetének.

Olvassa el a Bevezetést
 

Bár a kockázatértékelés és a szervezeti dinamika alapján minden szervezet biztonsági terve egy kicsit másképp fog kinézni, bizonyos alapfogalmak szinte univerzálisak.

Ez a Kézikönyv ezekkel az alapvető fogalmakkal foglalkozik oly módon, hogy segítse szervezetét egy konkrét biztonsági terv felépítésében, amely gyakorlati megoldásokon és valós alkalmazásokon alapul.

Ez a kézikönyv arra törekszik, hogy ingyenes vagy nagyon alacsony költségű lehetőségeket és javaslatokat nyújtson. De ne feledje, hogy a hatékony biztonsági terv megvalósításának legjelentősebb költsége az idő, amikor Önnek és szervezetének meg kell beszélnie, megtanulnia és végrehajtania az új tervét. Tekintettel a kockázatokra, amelyekkel szervezete valószínűleg szembesül, ez a befektetés több mint megéri.

Minden szakaszban magyarázatot talál egy kulcsfontosságú témára, amellyel szervezetének és munkatársainak tisztában kell lenniük – mi ez és miért fontos. Mindegyik témakörhöz alapvető stratégiák, megközelítések és ajánlott eszközök párosulnak a kockázat csökkentésére, valamint tippek és hivatkozások további forrásokhoz, amelyek segíthetnek az ilyen ajánlások megvalósításában a szervezetében.

Biztonsági terv kezdőkészlet

Szerezze meg a kezdőcsomagot!

Használja ezt a kezdőcsomagot, így segítsen vállalatának feldolgozni a Kézikönyv leckéit, és valódi tervvé alakítani azokat. A csomagot kinyomtathatja, vagy digitálisan kitöltheti, miközben online olvassa a kézikönyvet. Miközben jegyzeteket készít, és elkezdi frissíteni vagy elkészíteni biztonsági tervét, feltétlenül hivatkozzon az egyes szakaszokban részletezett „Biztonsági terv építőelemeire” is. Egyetlen biztonsági terv sem teljes anélkül, hogy legalább ezekkel a lényeges elemekkel foglalkozna.

 

A legfontosabb témák a következők

 

 

Használja ki az olyan ingyenes képzési forrásokat, mint a Consumer Reports' Security Planner, a Security First Umbrella App, a Free Press Unlimited és a Greenhost Totem Project , valamint a Global Cyber Alliance Cyber Hygiene for Mission Based Organisations. Bár ezeket a forrásokat inkább civil szervezetek és aktivisták, mint politikai pártok számára hirdetik, a technikai tartalom nagyon értékes. Ezek a webhelyek forrásokat tartalmaznak a kézikönyvben említett bevált gyakorlatok közül, köztük több tucat képzési eszközre mutató hivatkozásokat, amelyek sok alapvető alapelem megvalósítását segítik.